Jeg hører til stadighet om folk som går «all in» og skifter fullstendig mening etter at de har lest en studie på nettet som bekrefter deres syn på et eller annet produkt. Allikevel er jeg av den nerdete typen som liker å se bak tallene og krysseksaminere disse tallene med tidligere studier og hypoteser fra andre professorer. Du kjenner kanskje igjen feite overskrifter som:»Èn av tre sminkeprodusenter tester på dyr!» – hvor saken i utgangspunktet kun handler om at de har sjekket et mindre utvalg sminkeprodusenter i Russland, men samtidig prøver å få det til å virke så uhyre dramatisk…
Da jeg diskuterte dette med en mastergrad-kamerat av meg serverte han meg et fantastisk innlegg jeg absolutt føler er verdt å legge ut her:
Akkurat der må jeg arrestere deg litt. Så for noen dager siden en meget bra dokumentar på NRK, hvor Exxon(et av verdens 4 store petroleumsselskap) hadde hyrt inn liksom-eksperter og professorer(faktisk mye av de samme folkene som talte tobakksindustriens sak når de desperat prøvde å så tvil rundt skadevirkningene ved det å røyke) til å fortelle verden at klimakrisen var fiktiv, og at det slettes ikke fantes bevis for at denne var menneskeskapt. Funket det? Visst faen. Over 50% av Canadas innbyggere ble plutselig av den oppfatning at dette ikke var noe Canada burde satse på, og plutselig var Canada ute av Kyoto-avtalen.
Greit off-topic, men ville bare vise at selv om vi lever i en mer opplyst hverdag i forhold til tidligere mpt. internett og flere andre informasjonskanaler, er det fortsatt ikke umulig at slike ting som dette produktet glir gjennom «systemet» umerket. Jeg sier ikke at det har gjort det, men det er absolutt mulig.
Kanskje noe å tenke på før du hyler ut i hytt og gevær etter å ha lest en avisoverskrift et eller annet sted..?