Mynnhygiene: triksene som holder deg fri for hull

Munnhygiene er noe vi alle lære på i en tidlig alder. Den riktige måten å pusse tennene på tar mindre enn 2 minutter, selv om mange mennesker har en tendens til å tilbringe mye lengre eller mye mindre tid på tannpussen. De fleste voksne har en tendens til å bruke mindre enn et minutt, noe som ikke er nok tid til å rengjøre tennene ordentlig på. For å få riktig mengde tid børsting, bør du prøve å bruke en stoppeklokke mens du pusser.

Når du pusser tennene bør du unngå å bruke ordentlig kraft, men i stedet bruke korte, milde strøk. Du bør fokusere på vanskelig tilgjengelige steder, og sørg for at du får mde de områdene mellom tennene også. Du bør også sørge for at du får pusset det øvre og nedre tannkjøttet. Det er viktig at du klarer å rengjøre alle områdene inne i munnen din når du pusser.

Kjøp en god tannkrem

Ikke bare trenger du riktige børsteteknikker, men du trenger også en god tannkrem. Jeg kan vedde på at det først og fremst er designet som utgjør hvilken tannkrem du kjøper nå til dags (eller at du har en gammel vane for å holde deg til ett merke).

Det er viktig at du får en tannkrem som passer dine behov.

Du kan få tannkrem som vil hindre tannpine, stoppe følsomhet og unngå ting som tartar og gingivitt. Tannkrem er

Bruk en ordentlig god tannbørste.

den beste måten å beskytte tennene på og derfor bør du alltid spørre tannlegen hvilken type tannkrem han eller hun anbefaler for deg.

For å få mest mulig ut av børstingen må du investere i en god tannbørste. Det er mange forskjellige modeller å velge mellom, noe som kan gjøre det svært vanskelig å velge en. Når du gjør ditt valg bør du se etter børster som har myk bust. Myk bust er lett på tannkjøttet, og de vil fjerne plakk og annet rusk fra tennene. Et lite børstehode er også å foretrekke, da det lett kan nå de bakerste tennene uten noen problemer.

Du bør også huske å bytte ut børsten etter et par måneder, eller når det begynner å vise tegn på slitasje. Hvis du har hatt en forkjølelse bør du bytte tannbørste, rett og slett fordi busten kan inneholde bakterier som kan få deg syk på nytt. Tenk på det: har du vært forkjølet i en lengre periode? Lengre enn vanlig?

Og så spør du deg selv:

1. Har du byttet tannbørste i den perioden?
2. Har du drukket av samme vannflaske før og etter at forkjølelsen skulle ha vært ferdig?

Hvis du klarer å kombinere sunn fornuft med råd fra tannlegen din, så har du allerede kommet et veldig godt stykke på vei.

Legg igjen en kommentar